Zoals ik al zei, er zijn honderd miljoen kookblogs en receptenwebsites. Hieronder een lijstje van recepten die ik op het wereldwijde web vond:
- Mexican shredded chicken: hier gebruikte ik chipotles in adobo sauce voor het eerst. Die gebruik ik nu in dit vriezervaderrecept.
- Moist Chocolate-Beet Cake: Bietjes in je chocolade taart, gekkigheid. Maar lekker joh!
- Friet uit de oven: van die dikke frieten met schil. Heerlijk met een hamburger.
- Sri Lankese aubergine curry: lekker met rijst en dahl. Ik heb met dit recept mijn pols verbrand toen ik de aubergines te lomp in de hete olie gooide. Uitkijken dus.
- Tom Yum Hed: Goed voorgerecht voor Thaise maaltijd. Ik doe er grotere hoeveelheden kruiden in en ik laat m langer trekken voor meer smaak. Maak ook deze chili pasta die er bij hoort.
- Lacha Paratha: ‘layered Naan’, leuke afwisseling voor je gewone naans. Ik moest het filmpje kijken om te snappen hoe je dit maakt.
- Smoky veggie chili: op aanraden van mn broertje. Maak ‘m zonder de aardappels en de sla, maar met een (drie)dubbele dosis cacao en komijn. Deze doet het ook goed in de vriezer!
- Surinaamse roti met kip: blijft een paar dagen lekker in de koelkast dus maak een grote pan.
- Indonesische rendang: Makkelijk in grote hoeveelheden te maken. Ik doe alle hoeveelheden kruiden keer twee.
- Rabarbertaart: Ik ben niet zo’n bakker, maar dit was erg lekker. Dat bakje bloem op de eerste foto is voor mn dochter zodat ze ‘bakkershanden’ kan maken 🙂
- Pannenkoeken: In een huis met kinderen kun je niet zonder pannenkoeken. Ik gebruik altijd de verhouding uit dit recept (250 gr bloem, 500 gr melk, 2 eieren, beetje zout) voor lekker dunne pannenkoeken.
- Chocolate chip tahini cookies: Bijna exact dit recept staat in mn lievelingsdessert boek SuQar. Een collega die dit proefde zei: “oeh, heaven in a cookie”.
- Geroosterde spitskool met ‘Nam Prik’: spitskool wordt dus bizar sappig als je het grilt. Wist ik niet. Nog lekkerder van de barbecue!