Kookboek: De Banketbakker, van Cees Holtkamp

Gerelateerde afbeelding

Cees Holtkamp is wereldberoemd in Amsterdam. Als hij een cheesecake met rood fruit maakt weet je niet wat je proeft. Zo lekker. Als je het recept voor die taart gebruikt om zelf een taart te maken is het even oefenen. Ik heb een paar recepten gemaakt uit dit boek en het is niet makkelijk. De recepten zijn kort en (bedriegelijk) simpel beschreven. Als je zoals ik niet precies weet waar je mee bezig bent kan het flink misgaan. Daar staat tegenover dat de baksels heerlijk zijn als het lukt.

Mijn boek is trouwens gesigneerd door Cees Holtkamp zelf, vind ik gaaf.

img_8022
Cantuccini’s. Faliekant mislukt. Ze waren helemaal zompig.
img_7867
Speculaasjes. Heerlijk, lekker bros. En ik had niet eens Zeeuws bloem gebruikt.

Ik heb de speculaaskruidenmix van Ottolenghi gebruikt, hier te vinden:

img_7971
Mijn poging om de cheesecake met rood fruit te evenaren. Hij was lekker, maar kwam niet in de buurt van het origineel.
Tarte tatin. Ik moet nog oefenen met het deeg over de appels leggen. 
Vanillesaus, voor bij de tarte tatin, lekker! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s