Recept: Bulgursalade met hazelnoten en gedroogde kersen

Deze salade kun je op tafel zetten in 15 minuten. Als je geen gedroogde kersen kunt vinden kun je ook verse kersen, blanke rozijnen, of gedroogde cranberries gebruiken. Zet peper & zout, goede olijfolie, en eventueel een halve citroen op tafel zodat je tijdens het eten smaak kunt toevoegen.

IMG_8546

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Handvol blanke hazelnoten
  • Grove bulgur (de grofste die je kunt vinden), 150 gram
  • Halve bos peterselie
  • Handvol gedroogde kersen (bv. bij Persepolis)
  • Twee bosuien
  • Halve komkommer
  • Goede olijfolie
  • Granaatappelmelasse
  • Handvol rucola
  • Goede feta (bv. Dodoni)

Klaar in 15 minuten:

Rooster een handvol hazelnoten in een droge pan. Laat afkoelen op een bord. Leg de gedroogde kersen 5 minuten in warm water.

Kook water, doe daar 150 gram grove bulgur in en kook in ongeveer 10 minuten gaar (als je tijd hebt kun je de bulgur ook in een bak net gekookt water zetten, dan welt ie in 30-40 minuten en blijft ie wat steviger).

Hak intussen een halve bos peterselie fijn, inclusief steeltjes. Giet de warm geworden gedroogde kersen af en snij grof. Snij twee bosuien in dunne plakjes, inclusief groen. Snij een halve komkommer in kleine blokjes.

Spoel de gare bulgur af in een vergiet en doe in een apart bakje. Giet er een scheut goede olijfolie, granaatappelmelasse, en het sap van een halve citroen over. Meng met een beetje peper en zout en proef of je meer van iets wil toevoegen.

Doe een handvol rucola, de peterselie, kersen, en bosui in een grote saladeschaal. Meng de bulgur er door. Hak de hazelnoten grof en strooi met gekruimelde feta over de salade.

Drup nog een beetje goede olijfolie over de salade en bestrooi met wat versgemalen peper en zout voor de sier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s